“Keşke Cezerî ile tanışmış olsaydım!”

SÖYLEŞİ

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nde 2023 yılının ilk konuğu değerli yazarımız Hatice Kübra İpek oldu.

Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında geziye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin kıymetli misafiri Hatice Kübra İpek, onlarla çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yazar olmakla ilgili serüvenini;

“Kalem ve kitapla olan bağım, çocukluğumdan bu yana hep iyiydi. Araştırmayı çok seviyordum ve kalemle olan bu sevdam beni yazarlığa itti. Aslında bir yolculuk sırasında gençlere hazırlanmış bir kitabı okurken, onlar için uygun olmadığını düşündüğüm bir bölüm okudum ve bir şeyler yapmam gerektiğini anladım. Böylelikle yazmaya başladım.” sözleriyle anlatan İpek, İslam bilim tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Cezerî, Hezarfen Ahmet Çelebi, Akşemseddin gibi isimleri incelemeyi çok sevdiğini ve gençlerin de bu isimleri bilmeleri gerektiğini belirtti.

“Yaşlanmayan bir çalışma yaparak vatana, millete faydalı güzellikler ürettiğinizde siz bu dünyadan göçmüş olsanız bile o yaşamaya devam ediyor. Bunun da değeri paha biçilemez” ifadeleriyle işini büyük bir sevgiyle yaptığını da cümlelerine ekledi.

Neden Cezerî ile ilgili bir kitap yazdınız sorusuna ise:

Cezerî’nin günümüz bilim insanlarına örnek olacak çok güzel çalışmalarının olduğunu ve kendisinin bunları büyük bir hayranlıkla öğrendiğini ifade etti.

“Keşke Cezerî ile tanışmış olsaydım!”

cümleleri ile bu keyifli söyleşiyi tamamlayan yazarımız “Bir Adın Kalmalı Geriye” isimli kitabını Bilgi Evi üyeleri adına imzaladı.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...