“Kitap okumak hobi değil, ihtiyaçtır!”

SÖYLEŞİ

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki konuğu değerli yazar Kayahan Demir oldu.

Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin kıymetli misafiri Kayahan Demir, çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yazar olabilmek için ne yapılması gerektiği konusuna vurgu yapan Demir: “Yeteneksiz insan yoktur. Yeteneğini keşfedemeyen insan vardır. Yeteneğin hammaddesi ise hayal gücüdür. Siz bir heykeltıraşsınız ve heykele şekil vermek sizin elinizde. Ama burada önemli olan başka bir faktör de var ki o da ‘zaman’ çünkü zaman sizi beklemiyor. Sizin zamanınızın ne kadarını yeteneklerinize ayırdığınız çok önemli!” dedi.

Konuşmasına kitabın hayatımızdaki değeri ile devam eden yazarımız: “Biz istiyoruz ki hayallerimizi hatırlatan bir hatırlatıcı olsun. Bizim bu noktada tek hatırlatıcımız kitaplardır. Kitapların gizemli bir dili vardır. Bu dil bize, hayallerine sahip çıkmalısın der.” İfadelerini kullandı.

“Kitaplar, bize ‘Başarıya giden yol başarısızlıktan geçer’ der. Hayatta muhakkak eksiklerimiz olacak ama bize düşen görev bir önceki hedefimizden daha iyi sonuçlara ulaşmak olmalı ve bu süreçte kitap okumak bizim için hobi değil ihtiyaç olmalıdır.” Cümlelerini kullanarak genç okuyucularına İstanbul Portresi ve Evvel Zaman Koleksiyoncusu kitaplarını imzaladı.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...