“Sizler kendinize sunulan bu fırsatları çok iyi değerlendirmelisiniz. Yapmanız gereken bolca okumak ve çok çalışmak!”

SÖYLEŞİ

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evlerinin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki konuğu değerli yazar İdris Koç oldu.

Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evlerinin kıymetli misafiri İdris Koç, çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Profesyonel anlamda ilk kez yazmaya başladığımda yaşım 35 idi!”

Öğrencilik yıllarından bahsederken kendi zamanında günümüz koşullarının ve öğretmen yönlendirmelerinin olmadığını dile getiren Koç: “Çocukluk ve gençlik dönemlerimde, benim karşıma okul haricinde bir eğitim kurumu çıkmadı. Günümüzde sizin elinizde olan imkânlar o dönemde yoktu. Sizler kendinize sunulan bu fırsatları çok iyi değerlendirmelisiniz. Yapmanız gereken bolca okumak ve çok çalışmak. Eminim ileride çok başarılı gençler olacaksınız!” ifadelerini kullandı.

“Hayat bazen haltere benzer!”

Yazar İdris Koç hayatı bir haltere benzetti: “Halterin iki ucu vardır. Hayat da halter gibidir. İki uç noktası vardır. Bir ucunda akademik başarı diğer ucunda ise geleceğimizi tayin eden değerler vardır. Nezaket, dürüstlük, sabır, sevgi, hürmet gibi değerler… Bu iki uç da bizim için önemli olmalıdır. Halterin İki ucuna birbirinden farklı ağırlık koyarsan uzun süre onu taşıman güçleşir. Bu nedenle dengeyi kurmak gerekir.” dedi.

Çocukların sorduğu sorulara içtenlikle cevap veren yazar Koç, çocukların ellerinde bulunan kitabı nasıl yazdığı sorulduğunda: “Görgü, nezaket ve iletişimle alakalı bir kitap o dönemde yoktu. Bana öneri bir kitap sorduklarında cevap veremiyordum. Ben de bu alanı yazdığım kitapla doldurmaya karar verdim. Bu şekilde ortaya çıktı.” cevabını verdi, “Olmazsa Olmaz” isimli kitabını imzalayan yazar çocuklarla güzel hatıra fotoğrafları çekilerek güne veda etti.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...