“İyi kitaplar kalıcıdır!”

SÖYLEŞİ

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki konuğu değerli yazar Nehir Aydın Gökduman oldu.

Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin kıymetli misafiri Nehir Aydın Gökduman, çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Yazarlık, sevdiğim insanlara mektup yazmak gibi güzel.”

Yazarlık serüvenini merak eden çocuklara güzel bir anlatım gerçekleştiren Gökduman “Yazarlık, sevdiğim insanlara mektup yazmak gibi güzel. Bu konuda gayret sarf etmek çok önemli. Kimi kitaplarımı birkaç günde yazarken ciddi uğraş ve araştırma gerektiren kitaplarımı bir yılda bile yazdığım oluyor. Ancak şu bilinmeli ki iyi kitaplar her zaman kalıcıdır.” ifadelerini kullandı.

Söyleşi devam ederken gençlere güzel tavsiyeler vermeyi ihmal etmeyen yazarımız çocuklara:

“Kısa kısa hikâye ve denemeler yazın. Günlük tutun. Hatta şiirlerle başlayın yazmaya. Yazdıklarınızı çevrenizdeki büyüklerinizle hatta öğretmenlerinizle paylaşın. Bu sizin yazma becerinize büyük katkı sunacak.” dedi.

“Hayattaki her şey görmeyi bilen, hisseden kişiler için ilham!”

Çocuklardan gelen “Siz nereden ilham alıyorsunuz?” sorusuna, Gökduman: “Hayattaki her şey görmeyi bilen, hisseden kişiler için ilham! Mesela ben seyahatlerimden çok ilham alırım. Gittiğim şehrin sokaklarında kaybolmayı çok severim. Kitaplarıma kendi yaşanmışlıklarımdan çok şey vardır. Bana bir ilham gelse de yazsam diye düşünmem. Bilgisayarımı açar ekranın önünde belki 20 dakika beklerim. Sonradan da açılır ve yazmaya başlarım. Belli bir disiplin içinde yazmak çok önemli. Yazarlık zaman ve emek isteyen bir iş.” cevabını verdi.

Kitap okumayı arttırırsak bir de Allah vergisi bir yeteneğiniz varsa yazar olmamak için hiçbir sebep kalmayacağını söyleyerek gençleri yazmaya teşvik eden yazar Gökduman gerçekleştirdiği bu keyifli söyleşiyi “Masal Kaçkını”  isimli kitabını imzalayarak sona erdirdi.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...