“Okuduğumuz her kitap içimizdeki ruh dünyasını zenginleştirir.”

SÖYLEŞİ

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki konuğu değerli yazar Osman Koca oldu.

Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin kıymetli misafiri Osman Koca, çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Genç üyelerin bolca soru sorduğu yazar Koca, geleceğin yazarlarına şu 4 tavsiyeyi verdi:

  1. Yazar olmak için öncelikle koskocaman bir kalbiniz olmalı. Çünkü bütün dünyanın sevgisini o kalbe sığdırabilmeliyiz.
  2. Sadece kocaman bir kalp yetmez. Kalbimizdeki bu duyguları ifade edebilmemiz için yüklü bir kelime dağarcığına ihtiyacımız vardır.
  3. İçimizde hiç dinmeyecek bir merak duygusu olmalıdır. Merak etmeyen insan hiçbir şey yapamaz.
  4. Her gün düzenli olarak 2 saat kitap okumamız gerekir.

Tavsiyelerinin ardından hayallerin önemine vurgu yapan Koca: “Hayalleriniz varsa, düzenli kitap okuyorsanız, insanlara sevgi ve saygıyla yaklaşıyorsanız geleceğin yazar adayısınız.” İfadeleri ile de üyeleri bolca okumaya ve yazmaya teşvik etti. Sabır ve disiplinli bir çalışmanın da püf nokta olduğunu dile getirdikten sonra “Dost Eli” isimli kitabını söyleşiye katılan üyeler adına imzalayarak programı sonlandırdı.

 

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...