Çünkü benim bir derdim var!

SÖYLEŞİ

Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin düzenli olarak gerçekleştirdiği ‘Gençlerle Baş Başa’ sohbetlerinin bu ayki konuğu çocuk edebiyatı yazarı Elif Akardaş oldu.

Birbirinden güzel konu ve konuklarla minik üyeleri ağırlayan sohbetlerimizin konuğu yazar Elif Akardaş ile keyifli bir söyleşiye daha imza attık. Pozitifliği ve güler yüzlülüğü ile çocukların beğenisini kazanan Akardaş, samimi ve bir o kadar da koyu bir sohbetin içerisine girdi. Çocuklarla birlikte kısa ödüllü bir film seyredip İslam âlimlerinin fantastik dünyasına yelken açan yazarımız, onların her sorusunu büyük bir içtenlikle cevapladı.

KİTAPLARIN VERDİĞİ MESAJLARI İYİ ANLAMALIYIZ

“İslam topraklarında karanlık çağ yok altın çağ var!” diyerek o devrin pek çok ilim adamından bahseden yazar, “Çocuklara merak, azim, kararlılık, kendine güven ve ön yargısız olmak gibi pek çok özelliği kendimizde barındırırsak bizler de amacımıza ulaşabilir ve bu büyük medeniyetin mirasını bizden sonraki kuşaklara taşıyabiliriz.” mesajını verdi.

Akardaş; “Kitaplar bizlerin kulağına bir şeyler fısıldar. O sesi yalnızca siz duyabilirsiniz. Kitapların verdiği mesajları belki de başka hiçbir araç karşılayamaz.” ifadelerini kullandı.
Çocukların birbirinden ilginç sorularına samimi bir şekilde cevap veren yazar, güldürmeyi de ihmal etmedi. Kitaplarını yazarken en büyük zorluğun ne olduğunu soran Bilgi Evi üyesine; “En büyük zorluk evlatlarım oldu.” diyerek tebessüm ettirdi.

Son olarak “Neden büyük İslam âlimlerinin hayatını yazdınız?” sorusuna yazar şu çarpıcı açıklamayı ekledi: “Çünkü benim bir derdim var. Bu dertle dertlenmenizi istiyorum. İslam âlimlerini anlatmam gerekiyordu. Altın çağı bilmenizi istedim. İnsanlığa hizmet etmiş bu büyük bilginlerin bir köşede kalmaması ve medeniyetimizin bilindiğinden de öte çok gelişmiş olduğunu açıklamak istedim.”

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...