“Harçlığımın büyük bir bölümünü kitaplara harcardım!”

SÖYLEŞİ

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki konuğu değerli yazar İlyas Kara oldu.

Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin kıymetli misafiri İlyas Kara, çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Yazar olmanın şartı çok okumak!”

Aynı zamanda öğretmen kimliği de olan yazar Kara, günlük tutmanın ve bolca kitap okumanın öneminden bahsederek konuşmasına şu ifadeleri ekledi: “Size ileride malzeme olacak olayları günlük tutarak saklayabilirsiniz. Ayrıca çok kitap okuyarak, kelime dağarcığınızı zenginleştirmelisiniz. Ben de çocukluk dönemimde elimden geldiğince kitap okurdum, harçlığımın büyük bir bölümünü kitaplara harcardım.”

Dilimizi etkin bir şekilde kullanmayı kendimize amaç edinmemiz gerektiğini de söyleyen Kara:

“Şu anda en büyük problemlerimizden biri Türkçemizi güzel kullanamamak. Buna çok dikkat etmeli, dilimize sahip çıkmalıyız.” dedi.

Bilgi Evi üyelerinin sorularını dikkatle dinleyerek her birine cevap veren yazarımız, kendilerine hediye edilen kitapların hikayesini merak eden çocuklara:

“Bu eserimi, vatanımızı bize emanet eden büyüklerimizi daha iyi anlamanız için yazdım.” diyerek yanıtladı.

Çocuklarla gerçekleştirdiği bu keyifli söyleşiyi “Gönül Coğrafyamızın Kandilleri”  isimli kitaplarını imzalayarak sona erdirdi.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...