“Hayaller Hedefe Dönüşmeli!”

SÖYLEŞİ

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki konuğu değerli yazar Esra Avgören oldu.

Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin kıymetli misafiri Esra Avgören, çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Sizin hayalini kurduğunuz şeyi başkaları da düşlüyor.”

İlk öykü denemesini ortaokul dönemindeyken yaptığını belirten Avgören “Yazdıklarımı pek çok yayınevine götürmeme rağmen hiçbir yerden dönüş alamadım. Çok moralim bozulmuştu. Benim yazdıklarımı kimse önemsemiyor diye düşünmüştüm. Bir öykü yarışmasına katılmaya karar verdim. Yazıp gönderdiğim öykü dereceye girmişti ve sonrasında kitap yazmakla ilgili teklifler almaya başladım. Dolayısıyla daha azimli, planlı olmak ve hedefinin olması çok önemli. Hemen pes etmemek gerek. Hayallerin hedefe dönüşmesi çok değerli.” ifadelerini kullandı.

Avgören “Bugün vazgeçmeden yapacağınız şeyler sizin 40 yaşınızda olacağınız yeri etkileyecek” diyerek kitap dostu çocuklara tavsiye niteliğinde güzel mesajlar vermeyi de ihmal etmedi.

Çocuklardan birinin “Kitaplarınızdaki karakterileri nasıl buluyorsunuz?” sorusuna ise gülümseyerek:

“Karakterleri her yerden topluyorum. Birinin ayakkabısını diğerinin şapkasını alıyorum mesela isimlendirdiğim karakterime. Ayrıca karakterlerimin özgeçmişlerini ayrı bir dosyada topluyorum.” dedi.

Yazarlık ile ilgili çocukların sorduğu tüm sorulara içtenlikle cevap veren Avgören bu keyifli söyleşiyi “İlya’nın Sırrı” ve “Uzman Dedektiflik Bürosu”  isimli kitaplarını Bilgi Evi üyeleri adına imzalayarak sona erdirdi.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...