“İyi bir insan olma gayretimiz varsa kendimizle gurur duyabiliriz.”

SÖYLEŞİ

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evlerinin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin mayıs ayındaki konuğu değerli yazar Kasım Tiryaki oldu.

Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evlerinin kıymetli misafiri Kasım Tiryaki, verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Yazarlık biraz tecrübe biraz bilgi biraz da çalışmakla oluyor!”

Çocuklara hayata dair çok güzel tavsiyelerde bulunan Tiryaki: “İlerde belki mühendis, belki doktor ve belki de yazar olacaksınız. Fakat ne olursanız olun işin merkezine faydalı insan olmayı koymazsanız tüm emekleriniz boşa gider. Hedefimiz iyi bir insan olmak olmalı. İşin özünü kaçırmadan bir şeyleri yapmak lazım. İşimizi ne kadar düzgün yaparsak yapalım bir takım değerleri içselleştirememişsek bizim için faydasızdır.” dedi.

“Günlük tutuyorsan yazar olmaya başlamışsın demektir!”

Yazar Kasım Tiryaki, çocukluk döneminde çokça günlük tuttuğunu ve sonrasında yazdıklarını bir araya getirerek Hebo serisini oluşturmaya başladığını söyledi.

“Günlük tutuyorsan yazar olmaya başlamışsın demektir. Yazdıklarınızı okudukça sonrasında daha iyisini yazmaya çalıyorsunuz. Bu nedenle günlük tutmaya devam etmelisiniz. Yazmayı asla bırakmamalısınız. Çevrenizde sizi umutsuzluğa düşürmeye çalışan insanlar olacaktır. Siz onları dinlememeli, pes etmemelisiniz.” cümleleri ile geleceğin yazar adaylarını motive etmeyi ihmal etmedi.

Bir öğrencinin “Kendimizle ne zaman gurur duyarız?” sorusuna ise:

“İyi bir insan olma gayretimiz varsa kendimizle gurur duyabiliriz. İşimiz ne olursa olsun bizler anne babamıza, komşularımıza ve arkadaşlarımıza karşı faydalı olabiliyorsak işte bu bizim için en büyük gururdur. “ ifadelerini kullandı.

Yazar olmak içinse çokça disiplin ve çalışmak gerektiğini belirten Tiryaki okumanın önemine de vurgu yaptı. Günümüzle geçmişi iyi harmanlamanın ve çokça okumanın iyi bir yazar olma konusunda atılabilecek en güzel adımlar olduğunu söyledikten sonra “Derenin Türküsü” ve “Dere Yürüyüşü” isimli kitaplarını imzaladı. Çocuklarla çekilen güzel hatıra fotoğrafları ile güne veda edildi.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...