Tohumu Toprakla Buluşturan Çevre Dostları

HABER

Bilgi Evleri Ziraat Atölyesi, keyfili anlara sahne oldu. Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, üyelerimiz toprağın, güneşin, tabiatın tadını çıkardılar.

Atölyede ilk olarak bahçede yer alan tıbbi bitkilerin tanıtımı yapıldı. Lavanta, ıtır, adaçayı, ıhlamur, mabet ağacı ve diğer pek çok tıbbi bitkinin Latince ismini ve kullanım alanını öğrenen üyeler, daha sonra Bilgi Evleri için özel olarak hazırlanmış alanda ata tohumlarından yetiştirilen domates, biber ve patlıcan fidelerini toprakla buluşturdular.

Her Bilgi Evinden 25 üyenin katıldığı etkinlikte; iki gruba ayrılan çocuklarımız tohum ekimi ve fide dikimi yaptılar. Çocuklar kendi elleriyle toprakla doldurduğu saksılarına kendi aynısafa çiçeğinin tohumlarını ekerek can suyunu verdiler. Tıbbi Bitkiler Bahçesi görevlilerinin eşliğinde gerçekleştirilen Ziraat Atölyesi’nde toprakla temas eden, tohum ve fideleri kendi elleriyle ekip diken üyelerimiz, bitkilerin büyülü ve renkli dünyasına yolculuk yaparak tanıma fırsatı buldular.

Kucaklarındaki saksılara sevgiyle sarılan çocuklarımız, şimdi toprağa umutla ektikleri tohumlardan güneş rengi aynısafa çiçeklerinin açacağı günü bekliyorlar.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...