Zeytinburnu Bilgi Evleri, İstanbul Modern’de!

HABER

Zeytinburnu Bilgi Evi üyeleri İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni ziyaret etti. İstanbul Modern’de Eco Art Lab Atölyesi’ne katılan üyeler geri dönüştürdükleri kâğıtlara hayallerini çizdiler.

Zeytinburnu Bilgi Evi üyeleri geri dönüşümün değeriyle ilgili etkinlikleri yakından takip etmeye devam ediyor. Bu kapsamda 21 Bilgi Evi üyesi 2 rehber öğretmen eşliğinde İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni ziyaret etti. İstanbul Modern’de Eco Art Lab programına katılan üyeler eğitmenleri eşliğinde geri dönüştürülebilir kâğıtlar elde ettiler. Kullanılmayan kâğıtlar parçalama işleminin ardından suya atılarak hamur haline getirildi. Ardından küçük eller bu hamuru süzgeçten geçirerek temiz bez parçalarının üzerinde kuruttuktan sonra ortaya çıkan yeni kâğıtlarının üzerine diledikleri çizimi gerçekleştirdiler.

Bilgi Evleri üyeleri bu etkinlik ile yeniden değerlendirilme imkânı olan atıkları ikinci bir hammaddeye dönüştürerek kaynakların aşırı kullanımını önlemeyi amaçladı. Böylelikle atık miktarını azaltıp çevreye fayda sağlamak yolunda adım atan çocuklar hatıra fotoğrafı çekimi yaparak bu güzel günü sonlandırdılar.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...