“Kitap, her gün her an yanımızda dolaştıracağımız bir ihtiyaç olmalı!”

HABER

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nde 2022 yılının son konuğu değerli yazarımız Salih Zengin oldu.

Çocukları her ay kitap dünyasında geziye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin kıymetli misafiri Salih Zengin, onlarla çok hoş bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Kitap okumayı sevmek kolay iş değil! Ama kitap da sevilmeyecek bir şey değil. Kitap okumayı sevmeyen biri kendi ruh dünyasına uygun bir kitapla karşılaşmamıştır. Herkesin sevebileceği bir tarz ve konu mutlaka vardır. Kişi ne istediğini biliyorsa ve kendini tanımışsa okumayı sevmemesi diye bir şey söz konusu değildir.” sözleriyle çocuklara kitap okuma alışkanlığına dair açıklamalarda bulundu.

Kitaplardan ve Türkiye’deki okuma oranından bahsedilen söyleşide Zengin:

“Türkiye’nin %90’ı okuma yazma biliyor ancak okuma yazma bilmekle okur olmak aynı şey değil. Gerçek bir okur sürekli okuma halindedir. Ben inanıyorum ki siz çocuklar ileride iyi birer okur olacaksınız!” ifadelerini kullanarak çocuklara, geleceğe dair umutlu olduğunu da ekledi.

“Kitap, her gün her an yanımızda dolaştıracağımız bir ihtiyaç olmalı! Yani kitaplar, boş zamanlarımızı dolduracak bir araç değildir. Nasıl ki bedenimizin sağlığını muhafaza etmek için yemek yiyorsak, zihnimizin besinini de kitaplardan almalıyız. Kitap okumadığımızda zihnimizin kapasitesi düşmeye başlar.” cümleleri ile bu keyifli söyleşiyi tamamlayan yazarımız “Devekuşları Plan Yapmaz” isimli kitabını Bilgi Evi üyeleri adına imzaladı.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...