Karne Sevinci’ni Konuk Yazar Fatma Çağdaş Börekçi İle Yaşadılar!

HABER

Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin düzenli olarak gerçekleştirdiği ‘Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin sömestr tatili konuğu, çocuk edebiyatı yazarı Fatma Çağdaş Börekçi oldu.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle Zeytinburnu Bilgi Evleri’nde çocukların katıldığı etkinlikler de çeşitlendi. Ara tatilin ilk aktivitesi ise Gençlerle Baş Başa Sohbetleri oldu. Genç nesilleri, güçlü yazarlarla buluşturan Bilgi Evleri’nin bu sömestr tatili konuğu Yazar Fatma Çağdaş Börekçi, Bilgi Evleri’nin küçük misafirleri ile özel bir söyleşi gerçekleştirdi.

“OKUYUN VE TABİATI GÖZLEMLEYİN”

“Kendime en yakın olan şeyin kelimelerin dünyası olduğunu keşfettim.” diyen Yazar Fatma Çağdaş Börekçi, insanın kendini keşfetmesi için çocuklara şu an içinde bulundukları yaşların çok önemli olduğunu hatırlattı. İçimizdeki manevi yönü besleyen en önemli etkenlerden birinin okumak olduğu üzerinde ısrarla duran yazar, günümüzde imkânlar dâhilinde şu an pek çok kitaba ulaşılabileceğini vurguladı. Börekçi, “Kitap yazmak için en önemli şey okumanın yanı sıra hayatı ve tabiatı gözlemlemektir.” dedi.

“GÜNLÜK TUTMAK SİZİ DAHA FAZLA YAZMAYA TEŞVİK EDER”

Yazar Börekçi, öğrencilerden “Bir kitap nasıl yazılır?” diye gelen soru üzerine; “Öncelikle dolu bir zihne ihtiyaç vardır. Bir kitap yazmak hedefi ile değil de daha küçük adımlarla bu işe girişmek sizin şevkinizi güçlendirir. Günlük tutabilmek bunun en güzel örneğidir. Günlük yazmak hem kendimizi gözlemlememizi, günün sonunda kendimizi değerlendirmemizi sağladığı gibi, bir yazma pratiği de oluşturur. Bu da bizi daha fazla yazmaya teşvik eder.” cevabını verdi.

“ÜRETMEK İNSAN RUHUNA ŞİFADIR”

“İnsan yazarak yazar olmaz, insan okuyarak yazar olur.” cümlesinin altını sıkça çizen Fatma Çağdaş Börekçi, yaşamın kendisinden ilham aldığını ve hayata dokunan kitaplar yazarak kariyerine devam etmek istediğini, üretmenin de insan ruhuna şifa olduğunu söyleyerek sohbetini sonlandırdı. Etkinliğin hemen ardından Yazar Fatma Çağdaş Börekçi, Bilgi Evi üyelerine hediye edilen kitapları imzaladı.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...