Edebiyat Dünyası Yepyeni Öykülerle Tanışıyor

YARIŞMA

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezinin düzenlediği 6. Öykü Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Öykücülüğümüze yeni eserler kazandırmak ve genç yazarların ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla düzenlenen öykü yarışması; her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılıma sahne oldu.

Yazmak fiilinin kâğıda döküldüğü yarışmanın birbirinden değerli jüri üyeleri ve öykücüleri 6. Öykü Yarışması’nın ödül töreninde buluştu. 2.080 öykünün bir araya geldiği yarışmada Prof. Dr. M. Fatih Andı, Cemal Şakar, Sedat Demir, Aykut Ertuğrul, Güray Süngü, Handan Acar Yıldız ve Burcu Bayer’den oluşan seçici kurul, öyküleri büyük bir titizlikle değerlendirdi. Binlerce öykünün arasından ödül kazanan eserleri belirlemek hiç de kolay olmadı. 6. Öykü Yarışması Ödül Töreni ile birlikte dereceye giren öyküler sırasıyla açıklandı. Heyecanlı bekleyiş, dereceye giren öykülerin açıklanmasıyla yerini büyük bir sevinç ve mutluluğa bıraktı.

Bilgi Evleri 6. Öykü Yarışması’nda Tuğsem Kırgeçit, Ayşenur Habipoğlu ve Bilal Yıldız birincilik ödülüne; Furkan Aktaş, Hussein Suliman ve Recep Çelik ikincilik ödülüne; Hasan Salih Aktaş, Fatma Aykanat ve Oğuzhan Çetin de üçüncülük ödülüne layık görüldü. Dereceye giren Bilgi Evi üyelerinin ödüllerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy takdim etti. Dereceye giren öykülerden oluşan “Ödüllü Öyküler” isimli kitap ise tüm misafirlere hediye edildi.

Ayrıca ilk üç dereceye giren öğrencilerimiz, ailelerinden iki kişiyle birlikte Çanakkale Doğa ve Tarih Kampı’na katılma hakkı kazandı.

“Çünkü biz biliyoruz ki ömründe bir kere öykü yazmayı denemiş kişi artık başka birisidir.”

Ödülleri takdim eden Arısoy, “Zeytinburnu ilçemizde önce kitap okuma yarışmamızı düzenledik. Sonrasında Öykü yarışmamızla kültür etkinliğimiz devam etti. Okumak ve yazmak birbirini tamamlayan unsurlar. Dolayısıyla kitap okuma ve öykü yarışmaları aslında birbiriyle çok ilgili… Bu yolla Zeytinburnu’nda kültür iklimini daha fazla yaygınlaştırmayı, geliştirmeyi umut ediyoruz. Gençlerimiz erken yaşta kültürün ürünlerine erişsinler istiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki ömründe bir kere öykü yazmayı denemiş kişi artık başka birisidir. Çocukluk ve erinlik yaşında iyi bir edebiyat ürünüyle tanışan kişi de yine kendinden başka birisi olmuştur. Yarışmamıza ilgi gösteren öykücü adaylarımıza, jüri üyelerimize ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İşte ödül almaya layık görülen öyküler ve eser sahipleri…

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...