8. Öykü Yarışması’nın Sonuçları Açıklandı!

YARIŞMA

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ve Zeytinburnu Gençlik Merkezi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği ve toplam 2 bin 866 eserin kıyasıya yarıştığı ‘Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ve Zeytinburnu Gençlik Merkezi’nin ortak düzenlediği “8. Öykü Yarışması”nın kazananları belli oldu. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin birinci grubu, lise öğrencilerinin ikinci grubu, üniversite öğrencileri ve yetişkinlerin ise üçüncü grubu oluşturduğu yarışmada, 3 farklı grupta toplam 2 bin 866 eser kıyasıya yarıştı. Yazmaya meraklı çocuk, genç ve yetişkinlerin yeteneklerini ortaya çıkarabilmesi adına düzenlenen yarışmanın konusu, “serbest öykülerden” oluşurken, bir katılımcı en fazla iki öyküyle yarıştı. Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi’ne üye olan ve Zeytinburnu sınırları içerisinde ikamet eden, okuyan, çalışan herkes öyküleriyle yarışmaya katıldı. Yarışmada dereceye giren kategori birincilerine; 15 bin TL, ikincilere 10 bin TL, üçüncülere 7 bin 500 TL para ödülü dağıtılırken, her kategoride 5 esere de 2.500’er TL teşvik ödülü verildi.

BAŞKAN ARISOY: KÜLTÜR VE SANATA DAİR ÇALIŞMALARIMIZI AŞKLA ŞEVKLE YAPIYORUZ!

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen 8. Öykü Yarışması ödül törenine başta Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy olmak üzere, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden aynı zamanda jüri koltuğunda yer alan Yazar Cemal Şakar, Aykut Ertuğrul ve Murat k Murat da onur konuğu olarak katıldı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “8. Öykü Yarışması’nın ödül töreni için bugün Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’ndeyiz. Biz Zeytinburnulu gençlerimizin, sanatsal ve kültürel becerilerini destekliyoruz. Biz kültür ve sanata dair çalışmalarımızı aşkla, şevkle yapıyoruz. İlçe belediyesi olarak kitap okuma yarışmasında Türkiye genelinde bir marka olduk. Öykü yarışması ile de okumayı yazma eylemi ile taçlandırıyoruz. Geçtiğimiz yıllara oranla öykü yarışmamıza çok güzel bir katılım var. Bu noktada herkese teşekkür ediyorum. Bugün 18 Mart vesilesiyle bu toprakların vatan olmasını sağlayan şehitlerimize ve yüzyılın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” cümleleri ile konuşmasına son verdi.

 

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...