“Küçükken hamsi olmak istiyordum!”

HABER

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki değerli misafiri, Türkiye’deki genç kuşak yazarlar arasında, özellikle mizah alanında önemli bir isim olarak görülen Mine Sota oldu.

Çocukları her ay kitap dünyasında geziye çıkaran yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin kıymetli konuğu Mine Sota, onlarla çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Hayatımızda iyi-kötü her şey olacak. Her fırtına ortalığı dağıtmaz aynı zamanda temizler. Biz hayatın güzel penceresinden bakmayı öğrenmeliyiz.” sözleriyle çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturdu.

Kitaplardan ve hayallerden bolca bahsedilen söyleşide Sota:

“Biz mutluluğu isteklerimizde arıyoruz. Satın alınabilen şeylere alıştığımızda, istediğimizi almadığımız zaman bu durum bize mutsuzluk veriyor. Mutlu olmak istiyorsak, satın alınabilecek şeylere çok fazla değer vermemeliyiz!” ifadelerini kullanarak çocuklara hayat dersleri vermeyi de ihmal etmedi.

Ne kadar geniş hayal gücüne sahip olursak o kadar mutlu olunacağını son cümlelerine ekleyen Sota küçükken hamsi olmak istediğini ve hamsileri çok sevdiğini söyleyerek çocukların kahkahalarına kahkaha ekledi. Söyleşi, çocukların yazarın “Bir Baltaya Whatsapp Oldum” isimli kitabını imzalatmaları ile sona erdi.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...