“Kitapların Künye Sayfaları İnsanların Nüfus Cüzdanları Gibidir.”

HABER

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki değerli misafiri yayın dünyasından da yakından tanığımız Melike Günyüz oldu.

Çocukları her ay kitap dünyasında geziye çıkaran yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin değerli konuğu Melike Günyüz, onlarla çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Kitapların künye sayfaları insanların nüfus cüzdanları gibidir.”

Kitap dünyasının yanı sıra yazarlık macerası ve yayın serüvenini çocuklara anlatan yazarımız genel yayın yönetmenliği, editörlük, yayın koordinatörlüğünün niteliklerine dair bilgi verdi.

Neden yayıncı olduğunu öğrenmek isteyen küçük üyemize:

“18 yaşlarında babamın kurduğu yayınevinde üniversite öğrencisiyken çalışmaya başladım. Hayatımdaki temel şeylerden biri de okumak, edisyon yapmak. Okumayı da çok sevmek bu mesleğin olmazsa olmazlarından biri.” şeklinde cevap verdi.

Kendi yazarlık hayatından da bahseden Günyüz:

“İnsanın çok iyi yazması gerektiğini düşünüyorum. Aslında yazmaya başlamamın nedeni değerlendirmem için bana gönderilen bir kitabın özensiz yazılması ve yazarına kızmamdı.” İtirafı ile de yüzlerde tebessüme neden oldu. Kitapların da bir süre sonra yazarların çocuğu gibi olduğunu da ekledi.

Fuzuli’yi, Cahit Sıtkı Tarancı’yı, Refik Halit Karay, Ahmet Hamdi Tanpınar gibi Türk yazarların yanı sıra Michael Ende ve Dostoyevski okumaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Son olarak iyi bir yazar olmanın sırrını:

“Heybenizde epey şey biriktirmelisiniz. Bunun için bolca okumalı ve biraz da yaş almalısınız.” şeklinde dile getirdi.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...