16. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın Sınavı Yapıldı!

HABER

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi’nin 16’ncısını düzenlediği Kitap Okuma Yarışması’nın sınavı yapıldı.
Okumaya teşvik etmek için, ilkokul öğrencilerinden başlamak üzere ortaokul, lise öğrencileri ve yetişkinlerin de dâhil olduğu yarışmaya katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sağlamak okuma sevgisi oluşturarak merak eden, araştıran, sorgulayan; olaylara eleştirel yaklaşan, neden sonuç ilişkisi kuran, bireylerin topluma kazandırılmasının amaçlandığı yarışmanın sınavı başarıyla sonlandırıldı.
5 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen 16.Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Sınavı, Zeytinburnu Haluk Ündeğer İlkokulu ve Lisesi’nde yapıldı. Sınav, ilkokul öğrencilerinin oluşturduğu 1. ve 2. gruplar için sabah saat 10.00’da, lise öğrencileri, üniversite öğrencileri ve yetişkinlerin oluşturduğu 3. ve 4. gruplar için ise öğleden sonra saat 14.00’te gerçekleştirildi. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilen sınavın her oturumu 100 dakika sürdü. Eğitimciler tarafından hazırlanan ve her bir kategori için belirlenmiş kitaplardan toplam 100 sorunun sorulduğu sınav test şeklinde yapıldı.
Başkan Ömer Arısoy’un katılımı ile 12 Mart’ta Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek ödül töreninde; yarışmanın birincilerine 5 bin, ikincilerine 4 bin, üçüncülerine 3 bin, dördüncülerine 2 bin, beşincilerine bin 500 TL ödül verilirken; 6, 7, 8, 9 ve 10’unculara ise bin TL para ödülü verilecek. İlk üç dereceye girenler ayrıca ailelerinden iki kişi ile birlikte Çanakkale Doğa ve Tarih Kampı’na gidebilecek.
Sınav sorularının yanıtlarını merakla bekleyen kitapseverler aşağıdaki linkten cevap anahtarlarına ulaşabilirler.

DİĞER HABERLER

Bizler, Zeytinburnu Belediyesi olarak, onların parıltılı gülüşleri, saf iyilikleri ve berrak bakışlarının daim olması ve geleceğimiz için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte inşa etmeye başladığımız “daha güzel bir Zeytinburnu” hayalimizin peşinde...Devamını Oku...